h

Verkiezingsborden meer spreiden

29 januari 2018

Verkiezingsborden meer spreiden

Foto: SP

De SP wil dat de gemeente de borden waarmee de gemeenteraadsverkiezingen worden aangekondigd beter spreidt over de wijken. Dat zegt gemeenteraadslid Yurre Wieken naar aanleiding van de bekendmaking van de locaties van de borden.

Wieken: “Van de tien borden die geplaatst worden, staan er zeven in of rond het centrum en een in Oost. Verder staat er één in Lent en één in Dukenburg. Elders in de stad, bijvoorbeeld Nijmegen-West en Zuid staan er helemaal geen. De verkiezingen zijn voor iedere wijk in Nijmegen even belangrijk, dus ik verwacht ook dat de gemeente ze in iedere wijk even sterk promoot. Nu staat meer dan tweederde in één gedeelte van de stad. Juist in bijvoorbeeld Dukenburg, Lindenholt en Zuid ligt de opkomst vaak onder het gemiddelde voor de gemeente. Dat blijkt ook uit de recente inwonerspeiling: in deze stadsdelen zijn er minder mensen die aangeven zeker weten te gaan stemmen op 21 maart. Het is al triest genoeg dat andere partijen niet meer de handen uit de mouwen willen steken om posters te plakken en hebben gekozen voor voorbedrukte borden. Nu zijn er ook nog eens hele delen van de stad waar geen enkel bord staat. Dat moet de volgende keer wat ons betreft echt anders – iedere stem is even belangrijk, niet alleen maar de stemmen in het centrum. ”

Reactie toevoegen

U bent hier