h

PEGIDA-DEMONSTRATIE LEVERT 3150 EURO OP VOOR VLUCHTELINGENWERK

28 november 2017

PEGIDA-DEMONSTRATIE LEVERT 3150 EURO OP VOOR VLUCHTELINGENWERK

Foto: SP

De sponsorloop Gelijk op Straat, een initiatief van ROOD, jong in de SP, DWARS en Jonge Socialisten was een groot succes. De actie maakte van de Pegida demonstratie een sponsorloop voor Vluchtelingenwerk Nederland. Elke demonstrant van Pegida was afgelopen zondag 82 euro waard.

In totaal zorgden de aanwezige Pegida demonstranten ervoor dat er 3150 euro ingezameld werd voor de begeleiding van vluchtelingen. “Je zou Pegida bijna bedanken dat ze naar Nijmegen kwamen.” grapt ROOD-woordvoerder Sam van der Wal. “Maar zonder dollen, we hebben extreemrechts hiermee deel gemaakt van de oplossing, in plaats van het probleem. Bijna 300 mensen deden mee aan onze actie en hebben zich daarmee uitgesproken vóór gelijkwaardigheid en tegen haat. En van meer geld voor begeleiding van vluchtelingen wordt Nederland fijner land voor iedereen.”

Pegida is een extreemrechtse organisatie die zich tegen de islam en de komst van vluchtelingen keert. Van der Wal: “Het is ons gelukt om samen met Nijmegenaren te laten zien dat we in een geweldige, tolerante stad wonen. De polarisatie waar Pegida op uit is, krijgt hier geen voet aan de grond. Nijmegenaren hebben deze lelijke demonstratie omgevormd tot een bijdrage aan de oplossing. Een krachtig signaal tegen haat, en vóór vrede."

Bij de sponsorloop Gelijk op Straat konden mensen een bedrag sponsoren per Pegida-demonstrant. Hoe groter de demonstratie werd, hoe meer geld er voor de begeleiding van vluchtelingen werd opgehaald. De deelnemers worden in de komende dagen benaderd om hun gesponsorde bedrag over te maken zodat de politieke jongerenorganisaties snel naar Vluchtelingenwerk Nederland kunnen om de cheque te overhandigen. 

Reactie toevoegen

U bent hier