h

PEGIDA DEMONSTRANT AL MEER DAN 50 EURO WAARD

20 november 2017

PEGIDA DEMONSTRANT AL MEER DAN 50 EURO WAARD

Foto: Sam van der Wal

De sponsorloop Gelijk op Straat die ROOD, jong in de SP samen met DWARS en Jonge Socialisten startte op 14 november loopt als een speer. Inmiddels is elke demonstrant die aanwezig zal zijn op de Pegida demonstratie 26 november al meer dan 50 euro waard. De totale opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland. ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: “Op deze manier bestrijden we extreemrechts met hun eigen middelen en inzet. Hoe meer mensen er naar de demonstratie van Pegida komen, hoe meer vluchtelingen en asielzoekers begeleidt kunnen worden door Vluchtelingenwerk.”

De actie is nu een paar dagen bezig en veel mensen steunen het initiatief, zo zijn al meer dan 150 mensen sponsor. Dit is nog niet voldoende, daarom staat ROOD, jong in de SP elke dag op straat om mensen de kans te bieden zich ook aan te sluiten. ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: “Er is gekozen voor de naam Gelijk op Straat, omdat we willen uitdragen dat iedereen ongeacht geloof, huidskleur, soort kleren en hoeveelheid borsthaar gelijk over straat kan. Door deze sponsorloop te steunen spreek je je uit tegen de haat die Pegida verspreidt zonder de door hun gewenste polarisatie te voeden. Op straat merken we ook animo om een vast bedrag te geven, zodat er sowieso geld naar Vluchtelingenwerk gaat, ook als Pegida demonstranten niet willen lopen voor vluchtelingen. Dit is op dit moment ruim 600 euro.”

Naast de grote aandacht op straat heeft de media ook volop aandacht voor de sponsorloop Gelijk op Straat. Zo schreven PowNed en De Gelderlander een stuk over de actie en kwam streekomroep RN7 afgelopen donderdag toen we op straat stonden langs voor een interview. Het interview is onder aan de pagina te zien.

Word hier sponsor: www.tinyurl.com/gelijkopstraat

Reactie toevoegen

U bent hier