h

Begroting: Doorgaan op deze sociale weg

2 november 2017

Begroting: Doorgaan op deze sociale weg

Foto: SP

Bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad deze week keek de SP positief terug op de afgelopen vier jaar. Deze coalitie heeft gezorgd voor meer sociale woningen, het overeind houden van de zorg en de huurexplosie een halt toegeroepen. Voor de begroting van 2017 kwam de SP met voorstellen voor een sporthal in Nijmegen-Noord en een onderzoek naar de terugkeer van het stoomtreintje in het Goffertpark. Deze begroting laat zien dat er genoeg ruimte is om te investeren in voorzieningen in de wijk.

Aangezien het de laatste begroting is van deze coalitieperiode vond SP-fractievoorzitter Hans van Hooft het een goed moment om terug te blikken op wat deze coalitie de afgelopen periode heeft bereikt: “Als we kijken hoe we de stad 4 jaar geleden aantroffen in vergelijking met nu, dan kunnen we toch wel zeggen dat we er fors op vooruit zijn gegaan. Tussen 2014 en 2018 zijn er maar liefst 5000 woningen bij gebouwd in deze gemeente, waarvan 2000 sociale huurwoningen. Als SP zijn we ook heel blij dat de gemeente de huurexplosie heeft gestopt en veel huurders juist minder zijn gaan betalen. In Nijmegen verlenen we uitstekende zorg, maar als het aan Rutte II had gelegen dan was Nijmegen net als veel andere gemeenten helemaal kapot bezuinigd. Ik ben er trots op dat we alle bezuinigingen op de zorg hebben opgevangen. ”

Van Hooft wees er ook op dat Nijmegen op andere terreinen ook heel succesvol is: “Nijmegen is de meest vriendelijke stad voor ondernemers. 80 Procent van het midden- en kleinbedrijf zit gehuurd in een pand en die betalen vanaf volgend jaar nul euro onroerendezaakbelasting. En niet voor niets heeft de stad ook verschillende prijzen binnengehaald voor haar beleid. We zijn onderwijsstad 2018, European Green Capital 2018 en wonnen in 2016 de ‘stook je rijk prijs’ vanwege de meest duurzame afspraken met woningcorporaties. Met deze begroting gaan we verder op de sociale weg die we vier jaar geleden zijn ingeslagen.’’

Reactie toevoegen

U bent hier