h

SP brengt lunch aan stakende juffen en meesters

4 oktober 2017

SP brengt lunch aan stakende juffen en meesters

Foto: SP

Morgen vindt de landelijke stakingsdag plaats van leraren uit het basisonderwijs. In Nijmegen zijn 45 basisscholen, waarvan 95% meedoet met de actie. Vandaag zoekt SP Nijmegen de juffen en meesters al op om hen een hart onder de riem te steken. Velen reizen morgen af naar Den Haag, waar leraren uit heel Nederland bij elkaar komen om actie te voeren. Voor de reis deelt de SP een lunchpakketje uit. 

Foto: Tatum Postema / SP Nijmegen

Inzet van al deze leraren is een lagere werkdruk, onder andere door kleinere klassen en minder administratieve verplichtingen, en een eerlijk salaris. Leraar zijn is een prachtig vak, maar helaas verdienen leraren nog steeds minder dan andere hbo-opgeleiden. Daar moet snel een einde aan komen! SP-gemeenteraadslid en onderwijswoordvoerder Petra Molenaar: “Natuurlijk steunt de SP de actie van leraren voor meer loon en minder werkdruk. Want als leraren hun werk goed kunnen doen is dat ook het beste voor onze kinderen!”

Foto: Albertine de Beer / SP Nijmegen

De SP is bij de volgende scholen geweest:

 • Basisschool De Kleine Wereld
 • St Nicolaasschool
 • Basisschool De Klumpert
 • Basisschool de Hazesprong
 • Basisschool de Akker
 • Montessorischool Dukenburg
 • Prins Clausschool
 • Basisschool Het Octaaf
 • Daltonschool de Meiboom
 • Basisschool de Driemaster
 • Brede basisschool de Bloemberg
 • Basisschool De Oversteek
 • Basisschool de Kampus
 • IKC De Wieken

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier