h

ROOD voert strijd tegen Flexcontracten

13 oktober 2017

ROOD voert strijd tegen Flexcontracten

Foto: SP

Donderdag 12 oktober stonden we met ROOD Nijmegen in de stad voor onze strijd tegen flex. Naast tijdelijke contracten zijn er oproepcontracten en nulurencontracten die leiden tot grote onzekerheid. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat jongeren geen fatsoenlijk bestaan op kunnen bouwen. Veel jongeren gaan van flexcontract naar flexcontract. Zo blijven jongeren in een permanente slechte financiële positie waar ze maar moeilijk uit kunnen komen.

Foto: SP

De jongeren die we hebben gesproken bevestigden bovenstaande gevolgen van flex. ROOD lid Bob Manschot: “Een jongen gaf aan dat hij na twee contractverlengingen niet verder kon, omdat ze bij de Plus niet aan vaste contracten doen voor jongeren onder de 18.’’ Om dit tegen te gaan willen we als ROOD Nijmegen af van nulurencontracten, het jeugdloon boven de 18 afschaffen en flexcontracten duurder maken dan vaste contracten. Het aankomende kabinet gaat voor nog meer onzekerheid te zorgen, door het aantal verlengingen van je flexcontract uit te breiden naar drie. Waar het nu twee is. Dit geeft nog meer ruimte aan werkgevers om jongeren uit te buiten met flexcontracten. Bovendien wordt er niets gedaan aan het echte probleem, namelijk dat flex nog steeds goedkoper is dan vast. Vandaar dat het tijd is om in actie te komen. Doe mee en strijd met ons tegen flex. Kijk op Rood.sp.nl/actie voor nog meer informatie. 

Reactie toevoegen

U bent hier