h

ROOD NIJMEGEN TRAPT FLEXVERKIEZING AF

17 oktober 2017

ROOD NIJMEGEN TRAPT FLEXVERKIEZING AF

Foto: SP

Afgelopen dinsdag 17 oktober stond ROOD Nijmegen met een stemhokje in het stadscentrum van Nijmegen om de ‘Flextremist van het Jaar Verkiezing’ af te trappen. De afgelopen tijd hebben we veel jongeren gesproken over hun werk en het daar bij behorende inkomen. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat veel jongeren de onzekerheid die flexcontracten veroorzaken zat zijn. Bij flexcontracten moet je denken aan tijdelijke contracten, oproepcontracten en nul-urencontracten. Om inzichtelijk te maken hoeveel bedrijven flextremistisch te werk gaan, kunnen jongeren vanaf nu een bedrijf nomineren voor de ‘Flextremist van het Jaar Verkiezing’.  In deze verkiezing kijken we welke werkgever van welkbedrijf de grootste flextremist is.

Uit de gesprekken die ROOD, jong in de SP, heeft gehad met de jongeren kwamen al drie grote flextremisten naar voren. Deze drie zijn Albert Heijn, McDonald’s en Randstad. ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: ‘De bazen van deze drie bedrijven verdienen miljoenen aan de onzekerheid van jongeren die er werken. Een uitzendbureau als Randstad keert van elke euro die ze ontvangen nog niet de helft uit als salaris, terwijl de werknemer de vuile klusjes mag opknappen en geen idee heeft hoe zijn of haar toekomst eruit ziet. Albert Heijn, McDonald’s en Randstad maken allemaal extreem veel winst terwijl de werknemers zich in flexibele posities moeten manoeuvreren om genoeg geld te verdienen om rond te komen.’

Foto: SP

ROOD, jong in de SP, gaat samen met alle jongeren in Nederland de strijd aan voor meer zekerheid. De eisen van ROOD:

1) Het jeugdloon boven de 18 afschaffen. Bij volwassen lasten hoort een volwassen loon.
2) Nul-urencontracten afschaffen, want niemand kan rondkomen van nul uur werken.
3) Flexcontracten duurder maken voor de werkgever dan vaste contracten, zodat vaste contracten weer de norm worden.

Heb jij ook genoeg van flex en wil je een bedrijf nomineren als Flextremist van het jaar? Ga dan naar www.flextremist.nl. Wil je samen met ROOD strijden tegen flex? Neem dan contact op via de ROOD Nijmegen facebookpagina of stuur een mail naar de roodnijmegen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier