h

Nijmeegse SP-hulpdienst helpt mevrouw van Dijk aan broodnodige douche

12 oktober 2017

Nijmeegse SP-hulpdienst helpt mevrouw van Dijk aan broodnodige douche

Foto: Bart Linssen

De hulpdienst van SP Nijmegen helpt mensen uit de problemen. Dat kan om van alles gaan, van problemen met de bewindvoering tot ondersteuning bij keukentafelgesprekken voor de huishoudelijke zorg. Regelmatig krijgt de dienst daarbij te maken met de Wmo (Wet maatschappelijk ondersteuning). Zo ook bij mevrouw van Dijk. Mevrouw is 85 en slecht ter been. Daarom heeft ze een douche nodig, in plaats van een bad. Dat bleek nog niet zo makkelijk.

Zowel haar huisbaas als de gemeente hielden de boot af. De huisbaas vond dat mevrouw haar bad te goed had onderhouden om het te laten vervangen. Zuinigheid werd dus bestraft. En de gemeente vond het bad te oud (ouder dan 20 jaar), en dus niet haar verantwoordelijkheid. Een bizarre situatie, waar inmiddels gelukkig een einde aan is gekomen. Hoe het precies afliep is te zien in het BNN-VARA programma Kanniewaarzijn, waar mevrouw van Dijk afgelopen dinsdag haar verhaal vertelde. Het programma is hier terug te zien, vanaf minuut 15.25 komt mevrouw van Dijk aan bod.

Foto: SP

De Nijmeegse SP is ontzettend trots op de hulpdienst, die elk jaar heel veel mensen uit de problemen helpt. In Nijmegen bestaat de hulpdienst uit Angelique Hummel en Ine Bakker. Zij zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Daarvoor kun je je melden door te mailen naar a.hummel4@upcmail.nl

Reactie toevoegen

U bent hier