h

Gouden hark voor schoolbestuur Wijchen

3 juli 2017

Gouden hark voor schoolbestuur Wijchen

Foto: Sam van der Wal / ROOD Nijmegen

Vandaag heeft ROOD Nijmegen “De Gouden Hark” overhandigd aan het bestuur van de Stichting Kans en Kleur. Vorige week kwam naar buiten dat deze stichting salaris heeft gekort van de stakende leraren van basisscholen in Wijchen. De gouden hark staat symbool voor de harkerige houding van de raad van bestuur van de scholen. Vorige week dinsdag was er een landelijke staking van leraren in het basisonderwijs.

De directeur was niet in staat de hark in ontvangst te nemen. Een medewerker heeft de hark in ontvangst genomen, en gaf daarbij aan dat ze bij hun besluit blijven. “Het is heel bewust dat wij salaris hebben ingehouden. Het is zo dat wij het geld van het Rijk niet mogen uitgeven aan mensen die niet het werk doen waarvoor ze betaald worden. En gewoon principieel; de mensen die niet werken, krijgen geen geld van de stichting. Niet werken, is niet betalen.  

ROOD-contactpersoon Veerle Springintveld: “ROOD verklaart zich solidair met de benadeelde docenten. Het bestuur zou de docenten moeten steunen in hun terechte vraag naar een eerlijker salaris. In plaats hiervan worden de docenten gekort op hun loon voor het gebruik maken van hun stakingsrecht. Dit is extra wrang omdat de docenten met de actie juist willen aangeven dat hun arbeid ondergewaardeerd wordt. Met dit beleid bevestigt het bestuur slechts de onvrede van de docenten. Deze geven dan ook terecht aan teleurgesteld te zijn in- en zich niet gesteund te voelen door het bestuur dat juist de belangen van deze docenten had moeten behartigen.”

 

Basisschoolleraren en leraressen hebben een zware baan, ze dragen de medeverantwoordelijkheid voor het vormen van de nieuwe generatie en leveren zo een onmisbare functie in het gezond houden van de huidige en toekomstige samenleving. De vraag naar een eerlijker salaris als erkenning voor deze belangrijke rol is dan ook niets dan terecht. Met de actie probeert ROOD dan ook niet alleen het onrecht aan te kaarten dat deze specifieke docenten is aangedaan, maar ook een eerlijkere en meer solidaire visie op basisonderwijs in het algemeen te promoten.

Foto: Sam van der Wal / ROOD Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier