h

Huurders Zwanenveld tekenen massaal tegen tocht, vocht en ratten

8 juni 2017

Huurders Zwanenveld tekenen massaal tegen tocht, vocht en ratten

Foto: Matthias van Hunnik

Al meer dan de helft van de huurders hebben sinds afgelopen zaterdag hun handtekening gezet onder de eisen voor een aanpak van tocht, vocht en ratten. Komende zaterdag gaat SP Kamerlid Sandra Beckerman met de bewoners mee om nog meer steun te verzamelen. Huurders uit de buurt Zwanenveld 40e straten zijn bezig met het verzamelen van zoveel mogelijk steun voor renovatie van de woning, een lagere huur en aanpak van overlast van ratten. De gezamenlijke eisen gaan aangeboden worden aan verhuurder Portaal.

SP Kamerlid Sandra Beckerman gaat komende zaterdag mee, om in gesprek te gaan met de huurders en mee te helpen met ophalen van steun voor de eisen. “Portaal heeft vorig jaar vertrekkende managers in totaal een half miljoen euro meegegeven. Tegelijk zitten bewoners met schimmel op de muren en ratten in de tuin. Te zot voor woorden. Ik wil dat Portaal stopt met het wegsmijten van geld van de huurders door het weg te geven aan vertrekkende managers. En snel start met het renoveren van de woningen en het verbeteren van de wijk.”

Huurders eisen na herhaaldelijk klagen nu eindelijk een grondige aanpak van de schimmel en vochtplekken in de woningen. Ook eisen ze renovatie van hun huis: een goed geïsoleerd huis, met dubbele beglazing, nieuwe kozijnen en deuren, dakisolatie en goede ventilatiemogelijkheden. Een derde eis is aanpak van de hardnekkige rattenplaag in de buurt. Een vierde eis is huurverlaging totdat de renovatie is uitgevoerd. Huurders eisen een huurprijs van maximaal €400,- en opschorting van de be­taling van het onderhoudsfonds. Als laatste willen de huurders  meer zeggenschap en invloed zodat er beter naar de belangen en klachten wordt geluisterd.

U bent hier