h

STEUN VOOR AMBULANCEPERSONEEL TEGEN DE UITVERKOOP

21 mei 2017

STEUN VOOR AMBULANCEPERSONEEL TEGEN DE UITVERKOOP

Foto: Albertine de Beer / SP Nijmegen

Vrijdagmiddag ging de Nijmeegse SP langs bij de ambulancepost in Nijmegen Oost. De partij steunt de ambulancemedewerkers bij hun verzet tegen de commercialisering van de ambulancezorg. Minister Schippers van de VVD bereidt een wet voor die de ambulancezorg openstelt voor commerciële partijen. Dat raakt aan de fundamentele vraag wie er verantwoordelijk is voor de veiligheid in dit land - is dat de overheid, of de vrije markt? Uit eerder onderzoek van de SP onder ambulancemedewerkers blijkt dat een meerderheid van hen er niets moet weten van deze uitverkoop van hun werk.

Yurre Wieken, gemeenteraadslid namens de SP: "De medewerkers die wij spraken zien de bui al hangen. Straks worden ze overgenomen door een buitenlands bedrijf, volgens sommige staan de Denen al voor de poort. Die zorgen goed voor de dure top en de aandeelhouders, terwijl het voor de patiënten en werkers flink verslechtert. De ambulanceposten waar veel meldingen binnenkomen blijven straks over. De minder rendabele posten, belangrijk voor buiten de stad, sluiten natuurlijk het eerste. Alles zal straks goedkoper moeten, ten koste van de kwaliteit. Veiligheid is te belangrijk om over te laten aan de grillen en het kortetermijndenken van de markt."

Op 23 mei debatteert de Tweede Kamer over de plannen van Schippers. SP-Kamerlid Lilian Marijnissen roept ambulancemedewerkers en andere geïnteresseerden op om naar het debat te komen. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden via spoedzorg@sp.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier