h

24 uur campagne voor een socialer Nederland

9 maart 2017

24 uur campagne voor een socialer Nederland

Foto: Erik Claus

Agelopen weekend hield de Nijmeegse SP een 24-uurs campagnemarathon voor de verkiezingen van 15 maart. Ruim 50 vrijwilligers hebben samen non-stop campagne gevoerd voor een Nationaal Zorgfonds, voor de terugkeer van de studiefinanciering en de Aow op 65, voor hogere lonen en lagere huren. Er is aangeklopt in de Benedenstad en Lindenholt, er stonden campagnekramen in Dukenburg, Hatert en het centrum. We spraken brandweermannen, zorgmedewerkers, taxichauffeurs en kroegtijgers. Er is hardgelopen en er is geplakt door de hele stad. En daar blijft het niet bij, tot 15 maart zijn er nog dagelijks campagneactiviteiten in Nijmegen.

Onze vrijwilligers hebben tijdens de 24-uus campagnemarathon uiteenlopende plekken in Nijmegen bezocht. Hieronder een kort verslag.

Foto: Sam van der Wal

Vrijdagmiddag werd de marathon afgetrapt in het SP-gebouw met koffie en taart. Met veel enthousiasme verspreiden onze activisten zich vervolgens over de stad om te gaan flyeren.

Foto: SP

Tijdens een welverdiend frietje in de snackbar op het Keizer Karelplein waren we live in de landelijke campagnestream van partijvoorzitter Ron Meyer.

Foto: Marij Feddema

In de vroege avond werd er aangeklopt in de Benedenstad om steun op te halen voor het Nationaal Zorgfonds.

Foto: Sam van der Wal

Onze jongerenclub ROOD dook vervolgens het nachtleven in. Tijdens een kroegentocht gingen ze in gesprek met mensen en vroegen ze mensen hun sociale boodschap achter te laten op speciale bierviltjes.

Foto: Matthias van Hunnik

Na middernacht nam onze nachtploeg het over. Zij gingen op bezoek bij de nachtelijke werkers van de huisartsenpost, de spoedeisende hulp en de beheerders van de fietsenstallingen. Daar hebben we getrakteerd op wat lekkers als dank voor de inzet van deze mensen op tijden dat de meesten lekker liggen te slapen.

Foto: SP

In de kleinste uurtjes was onze plakploeg ondertussen bezig om te zorgen dat onze posters op de verkiezingsborden goed in het zicht hangen.

Foto: SP

De plakploeg werd afgelost door de eerste ochtendploeg die de vroege vogels op het centraal station bezochten en teven langsgingen bij de brandweer.

Foto: Marloes Pieper

De tweede dag werd echt in gang gezet met een campagneontbijt in ons pand. En na een kort bezoekje aan zwembad Dukenburg was het tijd om weer de deuren langs te gaan

Foto: Matthias van Hunnik

De grootste groep vrijwilligers was in de weer met drie campagnekramen in de middag.

Foto: Erik Claus

Foto: Matthias van Hunnik

In Dukenburg, Hatert en het stadscentrum vonden de verkiezingsfolders en de beroemde SP-sponzen gretig aftrek.

Foto: SP

Een marathon is geen marathon als er niet gelopen wordt. De laatste etappe van onze 24-uurscampagne werd afgelegd door ons team van Zorgfondslopers. Op een sportieve manier wisten zij de finish te bereiken bij buurtcafé West-End waar onder het genot van een welverdient biertje een geweldige campagnemarathon werd afgesloten met onze vrijwilligers.

Foto: Bart Linssen

Komende week zijn we nog volop op straat te vinden. Heb je nog een uurtje om mee te doen? Meld je dan aan via https://nijmegen.sp.nl/form/doe-mee-met-de-campagne

Reactie toevoegen

U bent hier