h

Brede steun voor St. Maartenschool: “Dekker, kom naar Nijmegen!”

4 februari 2017

Brede steun voor St. Maartenschool: “Dekker, kom naar Nijmegen!”

Foto: SP

Op een verkiezingsdebat in de Villa op donderdagavond 2 februari deed Ton Heerschop, kandidaat-Kamerlid voor de SP, samen met andere deelnemers een oproep. Ze doen een dringend beroep op staatssecretaris Dekker om naar Nijmegen te komen en de uitnodiging van de St. Maartenschool niet nogmaals in de wind te slaan. Een eerdere uitnodiging van de school sloeg Dekker af. Emile Roemer bezocht vorige maand de school, nadat een leraar een oproep deed aan politici om de gevolgen van het passend onderwijs eens in de praktijk te beoordelen.

Petra Molenaar, gemeenteraadslid namens de SP: “Door landelijke bezuinigingen komen de kwetsbare leerlingen van de St. Maartenschool in de kou te staan. Dit is het zoveelste voorbeeld van de mislukking van het ‘passend onderwijs’, wat in de praktijk eerder knellend dan passend is. Dekker is verantwoordelijk voor dit beleid, dan moet hij ook het lef hebben om de gevolgen daarvan onder ogen te zien. Hij laat nu de leerlingen en hun docenten in de kou staan. Iedereen heeft recht op goed onderwijs, ook kinderen die door een handicap wat moeilijker meekomen.”

250 leerlingen van de St. Maartenschool in Nijmegen dreigen slachtoffer te worden van de bezuinigingen van het kabinet-Rutte II. Door bezuinigingen van staatssecretaris Dekker (VVD) moet de school voor speciaal onderwijs een derde van haar medewerkers ontslaan.

Vorige maand was Emile Roemer ook al op bezoek bij de St. Maartenschool.

Reactie toevoegen

U bent hier