h

Nijmegen toegankelijkste gemeente van het land

17 november 2016

Nijmegen toegankelijkste gemeente van het land

Foto: SP

SP-wethouder Renske Helmer wil dat Nijmegen voor iedereen toegankelijk is. Mensen met een functiebeperking en ouderen komen buiten vaak belemmeringen tegen, daarom heeft de wethouder op 16 november het 'handboek Nijmegen toegankelijk' gepresenteerd. In dit handboek is omschreven hoe in Nijmegen de openbare ruimte zo toegankelijk mogelijk gemaakt kan worden.

Renske Helmer: "We willen dat iedereen in Nijmegen zoveel mogelijk kan deelnemen aan de samenleving. Voor mensen met een beperking, chronisch zieken en ouderen is de openbare ruimte vaak niet toegankelijk genoeg. In het handboek staat hoe wij de komende tien jaar de openbare ruimte toegankelijker willen maken voor iedereen.”

In het handboek staat beschreven aan de hand van welke aspecten de openbare ruimte aangepast gaat worden om zoveel mogelijk belemmeringen op te lossen. Deze aspecten omvatten onder andere: Zien, horen, tasten, verplaatsen en gebruiken.  Enkele maatregelen die op korte termijn effect zullen hebben zijn bijvoorbeeld het plaatsen van afritjes bij kruispunten, betere verlichting, meer gidslijnen om looproutes aan te geven en bredere fietspaden.

Ook gaat er binnenkort ingezet worden op de toegankelijkheid van wijkcentra zegt wethouder Helmer. Met dit nieuwe beleid, en de aanzet tot toegankelijkere wijkcentra, zet Nijmegen haar koers voort om de meest sociale stad van Nederland te worden.

 

Reactie toevoegen

U bent hier