h

Nieuwe kans voor Staddijk

2 november 2016

Nieuwe kans voor Staddijk

De SP wil Staddijk nog een jaar beschikbaar houden voor jongerenactiviteiten. In dat jaar moet onderzocht worden hoe het gebouw in de toekomst gebruikt kan worden voor en door inwoners van Dukenburg. Dat voorstel kon op steun rekenen van een meerderheid van de gemeenteraad. Er wordt niet bezuinigd en het geld blijft beschikbaar voor jongerenwerk in Dukenburg. De gemeente gaat komend jaar kijken hoe het jongerenwerk in deze wijken verder verbeterd kan worden.

 
Het stadsbestuur heeft in september besloten de subsidie voor de stichting JC Staddijk te stoppen. De activiteiten in het jongerencentrum aan de Staddijk hebben de afgelopen jaren te weinig jongeren getrokken. SP-gemeenteraadslid Cor van Norel: "Het college heeft gelijk dat het nu niet loopt bij JC Staddijk. De jongeren worden onvoldoende bereikt. En het geld van JC Staddijk kan beter ingezet worden. Het is dan ook goed dat dit nog steeds gebruikt gaat worden voor jongerenactiviteiten in de wijk. Wij willen wel dat de locatie Staddijk ook hier voor beschikbaar blijft. Daar is in Dukenburg behoefte aan."
Wat de SP betreft blijft de lokatie Staddijk nog een jaar open. In dat jaar kunnen er jongerenactiviteiten georganiseerd worden in Staddijk. Maar de ruimte kan ook gebruikt worden door anderen uit de wijk. Van Norel: "Zo houden we Staddijk beschikbaar voor de Dukenburgers. Tegelijkertijd moet er komende tijd onderzocht worden hoe Staddijk in toekomst open kan blijven. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een deel van het gebouw te verhuren voor  bijvoorbeeld horeca."

Het voorstel voor een nieuwe kans voor Staddijk werd gesteund door SP, GroenLinks, PvdA, Stadspartij DNF, VSP, CDA en Gewoon Nijmegen.

Reactie toevoegen

U bent hier