h

Yurre Wieken treedt toe tot Nijmeegse gemeenteraad

11 september 2016

Yurre Wieken treedt toe tot Nijmeegse gemeenteraad

Op de politieke avond van 28 september zal Yurre Wieken namens de SP toetreden tot de Nijmeegse gemeenteraad. Hij neemt het stokje over van Michelle Foolen, die wegens persoonlijke redenen haar zetel ter beschikking stelt.

Wieken studeerde politicologie en parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit en was eerder bij de SP actief als afdelingsbestuurslid en fractiemedewerker. Daarvoor was hij bestuurslid bij studentenvereniging Karpe Noktem en Huurteams Nijmegen en actief bij Studentenvakbond AKKU en de student-medezeggenschap op de Radboud Universiteit. Wieken: “Het is een hele eer om de mensen in Nijmegen te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. De SP bouwt de afgelopen twee jaar hard aan een sociale stad, daar zal ik nu ook mijn steentje aan bij gaan dragen.” Hij zal het woord gaan voeren over openbare orde, veiligheid en dienstverlening.

Michelle Foolen over haar vertrek: “Ik vind het ontzettend jammer en had graag verder gewild als gemeenteraadslid, maar mijn persoonlijke omstandigheden laten dit momenteel helaas niet toe. Je moet je werk als volksvertegenwoordiger volledig kunnen doen, dus is het beter om het aan een ander over te laten.”

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “Het is altijd jammer als je een fractielid vroegtijdig vaarwel moet zeggen. Ik wens Michelle veel goeds en hoop haar snel weer terug te zien bij de SP. Gelukkig hebben we ook een prima opvolger klaarstaan. Yurre kent als fractiemedewerker het reilen en zeilen van de gemeenteraad en zal de taken van Michelle goed over kunnen nemen.”

Reactie toevoegen

U bent hier