h

SP: houd Berendonck groen en toegankelijk

22 juni 2016

SP: houd Berendonck groen en toegankelijk

Donderdag 30 juni besluit de gemeenteraad van Wijchen over een nieuw bestemmingsplan bij de Berendonck in Wijchen, dat de komst van een mega sauna- en wellnesscomplex mogelijk maakt. Als het aan de SP ligt, blijft recreatiepark de Berendonck echter groen en toegankelijk. Gemeenteraadslid Petra Molenaar stelt daarom komende woensdag vragen aan het college van B&W.

Molenaar: “De Berendonck ligt in Wijchen, dus eigenlijk gaat Nijmegen er niet over. Maar aangezien de helft van de bezoekers uit Nijmegen komt – het is zo ongeveer de achtertuin van Dukenburg – heeft het besluit van Wijchen ook gevolgen voor Nijmegenaren. Het complex dat Wijchen wil laten bouwen heeft een asfaltweg en 700 parkeerplaatsen. Hierdoor zal twee hectare aan bos verdwijnen. De Nijmeegse gemeenteraad heeft in 2007 al uitgesproken dat de Berendonck breed toegankelijk moet blijven en dat Nijmegen hier bij Wijchen op aan moet dringen. Dat moet nu weer gebeuren – wat de SP betreft dringt Nijmegen er bij Wijchen op aan dat het bestemmingsplan zoals het er nu ligt niet wordt goedgekeurd. Zo blijft Berendonck groen en toegankelijk voor de vele Nijmegenaren die er komen.”

Lees hier de vragen van de SP

Reactie toevoegen

U bent hier