h

Kunstenaars Pijkestraat kunnen naar nieuwe locatie

27 oktober 2015

Kunstenaars Pijkestraat kunnen naar nieuwe locatie

De kunstenaars in de Pijkestraat in het centrum kunnen verhuizen. Donderdag maakte wethouder Bert Velthuis bekend dat zij terecht kunnen in de oude Montessorischool aan de Berg en Dalseweg. De afgelopen jaren was de toekomst van de ateliers aan de Pijkestraat geregeld onderwerp van gesprek, nadat erfgoedstichting Hermon aankondigde de oude drukkerij te willen slopen om ruimte te maken voor een appartementencomplex. De kunstenaars moesten verhuizen, maar vreesden te weinig ruimte te krijgen voor hun ateliers. De locatie aan de oude Montessorischool is kleiner dan die aan de Pijkestraat, maar heeft de kunstenaars toch tevreden gestemd.

Velthuis: “Het heeft lang geduurd, maar ik ben blij dat we er toch uitgekomen zijn en een oplossing hebben gevonden waar iedereen tevreden mee is. Nu kunnen de kunstenaars doorgaan met hun werk en komen er weer 17 woonplekken bij in Nijmegen.” Bart van Berkel, gemeenteraadslid namens de SP, is blij met het resultaat. “Er was lang veel verzet vanuit de kunstenaars, maar naar eigen zeggen zijn ook zij nu tevreden. Mooi dat de wethouder erin is geslaagd alle partijen tevreden te stellen.”

Naar verwachting verhuizen de kunstenaars over een paar maanden naar de Montessorischool.

Reactie toevoegen

U bent hier