h

SP steunt stakend ambulancepersoneel

26 augustus 2015

SP steunt stakend ambulancepersoneel

De staking van ambulancemedewerkers op 31 augustus kan rekenen op steun van de SP. Om het personeel een hart onder de riem te steken zal de Nijmeegse SP een taart aanbieden. “Deze mensen verdienen onze waardering voor hun belangrijke en moeilijke werk. Daar hoort ook een fatsoenlijk salaris bij. Ook willen we graag horen van personeel hoe ze de toekomst van de ambulancezorg graag zien.”, aldus SP-bestuurslid Marloes Piepers. De SP gaat fluitjes uitdelen waarmee het het personeel letterlijk en figuurlijk “van zich kan laten horen”. De SP-Kamerfractie is onlangs een onderzoek gestart onder ambulancepersoneel, en de SP zal maandag medewerkers vragen hieraan mee te werken.

In diverse steden voeren ambulancemedewerkers actie voor een betere cao. Volgens de medewerkers loopt hun salaris fors achter op dat van de ziekenhuizen. In het laatste bod van de werkgevers wordt deze kloof alleen maar groter. Piepers: “Dat de onderhandelingen al maanden vastzitten, komt door de houding van de werkgevers, die niets toe willen geven. Terwijl de wensen van de medewerkers heel redelijk zijn. Kortom, volledig terecht dat zij de straat op gaan. De SP zal er zijn om ze een hart onder de riem te steken.”

De actie vindt plaats op Plein 1944 tussen 10:00-14:00 uur en wordt georganiseerd door de FNV. 

Reactie toevoegen

U bent hier