h

18 juni boekpresentatie Emile Roemer in Nijmegen

10 juni 2015

18 juni boekpresentatie Emile Roemer in Nijmegen

Donderdag 18 juni presenteert Emile Roemer zijn nieuwe boek Het kan wel bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers in Nijmegen.

In Het kan wel trekt Emile Roemer erop uit om antwoorden te vinden op actuele vragen. Waarom mogen we vluchtelingen niet in de steek laten? Waarom zijn bedrijven beter af met mensen in vaste dienst? Waarom betalen zo veel multinationals zo weinig belasting?Is een zorg mogelijk die gemoedelijk en gastvrij is? Roemer bezoekt een opmerkelijk sociale multinational en een volksbuurt vol activisten. Hij ontmoet bijzondere leerlingen op de praktijkschool en opstandige studenten aan de universiteit. Hij gaat op bezoek bij banken op de Amsterdamse Zuidas, maar ook bij Ronald Koeman in De Kuip in Rotterdam.

Roemer ontmoet politieke prominenten als oud-president Lula in Brazilië en Alexis Tsipras in Griekenland. Hij bezoekt activisten in de Verenigde Staten en vluchtelingen uit Somalië. Hij gaat ook langs bij een voormalige topvoetballer in São Paulo die kinderen in de sloppenwijken veel meer leert dan een balletje trappen. Het kan wel leest als een politiek reisverslag over waar Emile Roemer zijn inspiratie en ideeën vandaan haalt en hoe die doorwerken in zijn voorstellen om Nederland en de wereld socialer en beschaafder te maken. Als u meer wilt weten over hoe Binnenhof en buitenwereld elkaar ontmoeten bij Emile Roemer bent u op donderdag 18 juni vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen. De toegang is gratis. Na afloop organiseert Dekker v.d. Vegt boekverkopers i.s.m. met Emile Roemer een signeersessie.

Reactie toevoegen

U bent hier