h

Tatum Postema verlaat gemeenteraad

27 mei 2015

Tatum Postema verlaat gemeenteraad

Op de politieke avond van 27 mei heeft Tatum Postema de Nijmeegse gemeenteraad verlaten. Mei vorig jaar trad zij na het onverwacht grote succes van de SP toe tot de raad. “Ik heb mij een jaar lang met veel plezier ingezet voor Nijmegen, maar de combinatie met mijn werk en studie maakt helaas dat ik nu toch moet stoppen. Wanneer ik te weinig tijd heb om het raadswerk naar behoren en tevredenheid te doen vind ik het niet goed om door te gaan.” De vrijgekomen plaats in de fractie zal worden overgenomen door Matthias van Hunnik.

Tatum Postema werd in mei vorig jaar lid van de SP-fractie, nadat Renske Helmer-Englebert en Bert Velthuis de gemeenteraad verlieten om wethouder te worden. Eerder was zij al actief bij ROOD, de jongerenafdeling van de SP, en in het afdelingsbestuur. Postema voerde in de raad het woord over mobiliteit en duurzaamheid. Het afgelopen jaar stelde zij vragen over onder andere de tariefsverhogingen bij Breng en de technische problemen met het ouderenabonnement in de ov-chipkaart. Verder sprak zij zich uit voor behoud van de Heyendaalshuttle en voorlichting over duurzaamheid op basisscholen.

Postema benadrukt dat ze nog wel actief blijft voor de SP. Matthias van Hunnik zal Postema vervangen in de raad. Van Hunnik werkt als fractiemedewerker voor de SP in de Gelderse Provinciale Staten en was eerder al raadslid en afdelingsvoorzitter in Nijmegen.

Fractievoorzitter Hans van Hooft: “Tatum heeft zich in korte tijd bewezen als uitstekend SP-raadslid. Het is jammer dat we haar moeten missen in de fractie, maar gelukkig zijn we haar in de partij niet kwijt. Er zijn veel dingen die je voor de SP en voor Nijmegen kunt doen, en in de gemeenteraad zitten is daar maar één van. Met Matthias krijgen we een ervaren opvolger die Tatums werk goed voort zal kunnen zetten.”

Reactie toevoegen

U bent hier