h

Wethouder Helmer-Englebert blij met samenwerking kinderboerderijen en zorginstellingen

16 april 2015

Wethouder Helmer-Englebert blij met samenwerking kinderboerderijen en zorginstellingen

Foto: Petra Molenaar / SP Nijmegen

Afgelopen week was SP-wethouder Renske Helmer-Englebert bij kinderboerderij Kobus. Aanleiding was de nieuwe samenwerking tussen drie Nijmeegse kinderboerderijen en de zorginstellingen Pluryn en Driestroom. Sinds 1 januari van dit jaar wordt het dagelijks beheer op de kinderboerderij uitgevoerd door medewerkers van deze instellingen samen met het personeel van Breed.

Helmer: “Goed samenwerken heeft een meerwaarde voor iedereen. Voor bezoekers van de kinderboerderijen zijn er straks meer activiteiten en voor personeel is er een goede werkplek en dagbesteding”. Begin 2014 stelde Helmer, toen nog raadslid, vragen over het mogelijke verdwijnen van de via Breed beschikbare arbeidsplaatsen bij de kinderboerderijen. Afgelopen november werd duidelijk dat deze dankzij de samenwerking van Breed, Pluryn en Driestroom behouden kunnen worden.

De wethouder ondertekende de samenwerkingsovereenkomst in stijl, namelijk in een overall.  Regionale nieuwszender N1 maakte er een reportage over (vanaf 03:15).

 

Reactie toevoegen

U bent hier