h

SP: meer aandacht voor brandveiligheid ouderencomplexen

5 maart 2015

SP: meer aandacht voor brandveiligheid ouderencomplexen

De Nijmeegse SP wil meer aandacht voor de brandveiligheid van complexen waar veel ouderen wonen. Dat bepleitte raadslid Annelieke van den Berg woensdagavond in de gemeenteraad, tijdens de bespreking van het veiligheidsbeleid in de stad.

Van den Berg: “De recente brand in Neerbosch Oost, waarbij helaas drie doden te betreuren vielen, is voor de SP reden tot zorgen. Het lijkt er op dat de brandveiligheid in deze flat niet op orde was, onderzoek moet uitwijzen of dat echt het geval is. Zo stopte de brandtrap op de eerste verdieping, wat het voor ouderen moeilijk maakte om te vluchten. De vraag is hoe het zit met andere flats waar veel ouderen wonen? We willen de komende tijd daarom extra aandacht voor dit onderwerp.” Burgemeester Bruls, in het college verantwoordelijk voor veiligheid, zegde toe het onderwerp opnieuw met de raad te willen bespreken.

”Er wordt momenteel van ouderen verwacht dat ze langer zelfstandig blijven wonen”, legt Van den Berg uit. “Maar dan moet er wel rekening mee worden gehouden dat zij extra kwetsbaar zijn als het om veiligheid gaat. Iemand van in de 80 is niet meer zo snel en lenig, daar moet in een gebouw rekening mee gehouden worden.”

Reacties

Waarom heeft dit onderwerp pas de aandacht als er werkelijk problemen zijn ontstaan met de nodige slachtoffers , aanpassingen aan de brandwerendheid en vluchtmogelijkheden achteraf kosten veel geld en dat wilt op men ontlopen als het even kan..
Hierbij is de verhuurder / eigenaar altijd verantwoordelijk voor het brand en rookveilig maken van het gebouw met voldoende vluchtmogelijkheden.
en welke keurende instantie heeft dit gekeurd.

Charles Puts
brandpreventie deskundige

Reactie toevoegen

U bent hier