h

Emile Roemer in Nijmegen

2 maart 2015

Emile Roemer in Nijmegen

Foto: Peter de Vos / Eigen fotowerk SP

Zaterdagmiddag was Emile Roemer op verkiezingstour door Gelderland. Daarbij mocht Nijmegen uiteraard niet ontbreken! Rond twee uur arriveerde hij in Nijmegen om medewerkers van Vérian toe te spreken. Daarna maakte hij nog een wandeling door het centrum.

Foto: Peter de Vos / Eigen fotowerk SP

De thuiszorgmedewerkers van Vérian strijden al maandenlang tegen de loonsverlaging van 20-25 procent die de directie hen wil opleggen. Roemer stak ze een hart onder de riem: “Het is schandalig hoe de fors verdienende directie een salaris wat toch al niet veel voorstelt zomaar verlaagt. Het is mooi dat zoveel van jullie na al die maanden nog steeds actie voeren”. Samen met Corrie van Brenk en Marian Beldsnijder van de FNV wees Roemer ook naar Den Haag – uiteindelijk hangt deze loondump, net als de duizenden ontslagen elders in het land, samen met de afbraak van de zorg door het kabinet. “Staatssecretaris Van Rijn zit in een ivoren toren!”, aldus Van Brenk.

Foto: Yurre Wieken / Eigen fotowerk SP

Na de manifestatie maakte Roemer samen met kandidaat-Statenleden en leden van SP Nijmegen een ronde door het centrum. De komende Statenverkiezigen zijn immers een mooie gelegenheid om de afbraak van het kabinet een halt toe te roepen. De Provinciale Staten kiezen de Eerste Kamer, en het is niet zeker dat de coalitie daar een meerderheid haalt. Een sterke SP in de Gelderse Staten en de Eerste Kamer is de beste garantie op beter, socialer beleid. De SP heeft een sociale investeringsagenda voor Gelderland die een mooi en haalbaar alternatief is voor de bezuinigingen waarmee de mensen in het land nu geconfronteerd worden. Daarom rekenen wij 18 maart af met Rutte II.  

Reactie toevoegen

U bent hier