h

Er is genoeg voor iedereen

5 december 2014

Er is genoeg voor iedereen

Foto: Petra Molenaar / Eigen fotowerk

“Eerlijk zullen we alles delen”, wordt in het bekende Sinterklaaslied gezongen. Helaas is dat in Nederland anno 2014 niet de praktijk. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. Om hier aandacht voor te vragen stond de SP 4 december in het centrum om SPeculaas uit te delen. Alleen kreeg niet iedereen een even groot stuk.

Afdelingsvoorzitter Petra Molenaar: “Met deze actie vragen we aandacht voor de steeds grotere ongelijkheid in Nederland. De koek is groot genoeg voor iedereen, maar hij is niet eerlijk verdeeld. De meest vermogende 10 % van Nederland bezit momenteel 61 % van de rijkdom, terwijl tegelijkertijd 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede. In een rijk land als Nederland is dat onacceptabel.”  

Foto: Petra Molenaar / Eigen fotowerk
De actie maakt deel uit van een landelijke campagne van de SP om ongelijkheid onder de aandacht te brengen Molenaar: “Twee op de drie Nederlanders is voor een eerlijkere verdeling van de welvaart. Zij willen dat miljonairs wat meer belasting betalen, zodat de lasten voor lage en middeninkomens omlaag kunnen.”

Zie ook: https://sp.nl/nieuws/2014/11/er-is-genoeg-voor-iedereen

 

Reactie toevoegen

U bent hier