h

SP: 10 keer beter!

23 september 2014

SP: 10 keer beter!

Het afgelopen weekend was SP Nijmegen weer op straat te vinden. Nadat op Prinsjesdag duidelijk was geworden dat het kabinet doorgaat op de heilloze weg van bezuinigingen was het hoog tijd om het sociale alternatief van de SP te laten horen. Zaterdag stond SP in het stadscentrum, zondag op de Viva Symfonica in Neerbosch-Oost.

Waar het kabinet de lasten legt bij mensen die het al zwaar hebben, kiest de SP voor een eerlijke en solidaire verdeling en worden voorzieningen die voor ons allen belangrijk zijn niet afgebroken. Bezuinigingen op de thuiszorg en de dagbesteding worden teruggedraaid. Daarnaast investeert de SP in zorg, onderwijs en sociale zekerheid om Nederland sociaal uit de crisis te loodsen. Verder worden de lasten voor lage inkomens verlicht om de koopkracht te verbeteren. Het totaalpakket leidt tot een koopkrachtversterking van 6 miljard, een lastenverlichting van 5,2 miljard en een verlaging van de overheidsuitgaven van 3,2 miljard. Dit sociale alternatief is haalbaar en betaalbaar – het begrotingstekort blijft bij de SP beperkt tot 2,5 %.

De volledige tegenbegroting van de SP is hier te vinden.

Reactie toevoegen

U bent hier