h

Nijmegen krijgt Nelson Mandelaplein

18 september 2014

Nijmegen krijgt Nelson Mandelaplein

Nelson Mandela wordt geëerd in Nijmegen. Op de politieke avond van 17 september werd het initiatiefvoorstel ‘Nelson Mandelaplein’ aangenomen door de gemeenteraad. De SP is blij met het door GroenLinks ingediende plan en verleende haar steun, evenals de meeste andere fracties.

Fractielid Stijn Vat: “Nelson Mandela heeft zich jarenlang ingezet voor de mensenrechten en strijd geleverd tegen de apartheid. Het past bij een stad als Nijmegen om hem hier te eren door een plein naar hem te vernoemen. Dit voorstel steunen we als SP dan ook van harte”.

Het Nelson Mandelaplein komt op de kruising van de Graafseweg en de Neerbosscheweg, die nu nog geen naam heeft. Het zal op 5 december onthuld worden, precies één jaar na Mandela’s overlijden.

Reactie toevoegen

U bent hier