h

ROOD bezoekt HAN-introductie

31 augustus 2014

ROOD bezoekt HAN-introductie

Nadat de RU-studenten er vorige week aan moesten geloven, waren deze week de HAN-studenten aan de beurt: de introductieweek. Ook hier was ROOD Nijmegen natuurlijk van de partij.

Op woensdag stond ROOD op de HAN-intromarkt. Vele studenten gaven aan blij te zijn dat ze nog studiefinanciering krijgen tijdens hun opleiding, maar dankzij de afspraken die de VVD, PvdA, D66 en GroenLinks hebben gemaakt, kunnen studenten die na 1 september 2015 beginnen met hun opleiding hier geen gebruik van maken. ROOD-contactpersoon Niels Brugman: "Ook als de huidige studenten graag na hun HBO willen doorstuderen aan de universiteit of erachter komen dat zij een foute opleidingskeuze hebben gemaakt en aan een nieuwe opleiding willen beginnen, zullen zij zich nog meer in de schulden moeten steken dan dat zij nu al doen. ROOD vindt dat asociaal, het hoger onderwijs zou voor iedereen financieel toegankelijk moeten zijn".

Op donderdag tijdens de HAN-staddag konden studenten meedoen met het ROOD-waterspel, waarbij ze duidelijk werd gemaakt dat je als student ongeveer de helft van je inkomen alleen al aan huur uitgeeft, terwijl ondertussen de huren flink omhoog gaan en het inkomen van de student flink lager wordt als het schuldenstelsel wordt ingevoerd. "ROOD zal blijven strijden voor toegankelijk onderwijs voor iedereen!", aldus Niels Brugman.

Reactie toevoegen

U bent hier