h

Coalitiebesprekingen: geef uw boodschap mee

9 april 2014

Coalitiebesprekingen: geef uw boodschap mee

Donderdagavond 10 en 17 april kunnen bewoners en vertegenwoordigers van bewonersgroepen en belangenorganisaties in gesprek met het onderhandelingsteam. De onderhandelaars namens de SP, GroenLinks, PvdA en De Nijmeegse Fractie horen graag wat mensen uit de stad hen willen meegeven.

Deze week zijn de onderhandelingen tussen SP, GroenLinks, PvdA en De Nijmeegse Fractie gestart. Voordat de gesprekken de diepte ingaan, inventariseren de onderhandelaars graag eerst wat u van belang acht voor het op te stellen coalitieakkoord.

De bijeenkomsten zijn gepland op donderdag 10 april en 17 april in de Gebroeders van Limburgzaal in het Stadhuis, beiden vanaf 18.00 uur. U kunt zich aanmelden bij de raadsgriffie voor een inspraakreactie via griffie@nijmegen.nl

Reacties

Wat ik de SP en de andere partners wil mee geven is positivisme en optimisme. Want met negativiteit bereik je bij voorbaat al niets.

Helaas kan ik de 10e niet aanwezig zijn, maar wil wel aangeven dat het belangrijk is, om het openbaar vervoer beter met de trein aan te laten sluiten. Eind dit jaar komt er een extra late trein IPV nachttrein dus wellicht handig dat het busnet hier goed op aansluit, dat de laatste bussen gaan rijden nadat de laatste trein(en) aangekomen is/zijn.
Blijf inspelen op een volwaardige nachtnet van de NS, al is het maar 1x in de 1.5uur dat een trein zal rijden. Van en naar de randstad moet een aansluiting mogelijk blijven om (W)elk denkbare reden ook.

Verkoop de faalpalen, en zet de oude palen terug. Zorg voor sociala huurwoningen rond de 400 euro max. Raar dat in Arnhem de huurprijzen ongeveer 100 euro lager liggen dan voor een soortgelijke woning dan hier in Nijmegen. (sla de Entree er maar op na).

Maak het voor grote bedrijven aantrekkelijker om zich hier te vestigen, maar zorg er tevens voor dat dit niet ten koste gaat van de kleine(re) ondernemer. Succes!

Blijf kritisch, zeker ten opzichte van Albert Heijn, de grootste boevenbende van Nederland.

Zorg dat SP zich niet alleen onderscheidt op zorg, maar ook op bijvoorbeeld techniek. Voorbeeld is de chaos van kabels, leidingen etc. in stedelijke gebieden en oponthoud als er iets moet worden veranderd. Zorg voor een 'bestemmingsplan' voor de ondergrond' en zorg dat kabels en leidingen beter zijn georganiseerd in zgn. "geintegreerde kabel- en leidingsschachten" (basisstructuur voor kabels en leidingen) waardoor de ondergrond beter kan worden georganiseerd waardoor minder graafwerkzaamheden en ongelukken met kabels en leidingen het plezierige gevolg zijn.

Zie ook: http://www.wetenschap24.nl/programmas/labyrint/labyrint-tv/2012/april/De-stad.html (vanaf minuut 15)

Ander ding: zorg voor subsidie op dubbel glas (in combinatie met mechanische ventilatie). Daarmee kun je oude gebouwen werkelijk energiezuiniger maken. Zorg je door gemeentebeleid tevens dat we minder afhankelijk zijn van dat rare mannetje daar in Rusland.

Reactie toevoegen

U bent hier