h

Advies nieuwe coalitie: sociaal-lokaal-groen

3 april 2014

Advies nieuwe coalitie: sociaal-lokaal-groen

Informateurs Eric van Kaathoven en Eduard van Zuijlen hebben vanavond het advies uitgebracht om formatiebesprekingen te starten voor een Sociaal-Lokaal-Groen college met de SP, GroenLinks, PvdA en de Nijmeegse Fractie. De partijen nemen samen 22 van de 39 gemeenteraadszetels in. De komende weken gaan de partijen om tafel om samen tot een coalitieakkoord te komen. Bekijk hier het volledige advies van de informateurs.

SP-lijsttrekker Hans van Hooft ziet de besprekingen met vertrouwen tegemoet: "De SP is blij met het advies van de informateurs. Wij zien uit naar verdere gesprekken met deze partijen en hebben het volste vertrouwen in een goede afloop."

Maandagavond zullen de partijen starten met de eerste besprekingen.

Reactie toevoegen

U bent hier