h

“Laat huisdier niet de dupe zijn van armoede”

6 maart 2014

“Laat huisdier niet de dupe zijn van armoede”

De crisis die van rechts komt blijkt niet alleen mensen te raken maar ook huisdieren. Mensen die hun inkomen verliezen blijken minder snel of te laat met hun huisdier naar een dierenarts te gaan. Of ze dumpen hun dier noodgedwongen in het asiel omdat ze de rekening van de dierenarts niet meer kunnen betalen. Dit bleek tijdens een werkbezoek van SP-raadslid Renske Helmer aan de dierenkliniek MiniMax te Rotterdam. 
 
Renske Helmer: "Zieke dieren mogen niet lijden onder de armoede van hun baasje. Minimax zorgt ervoor dat de dierenarts voor mensen in de regio Rijnmond  met een inkomen op bijstandsniveau bereikbaar blijft. Het zou goed zijn wanneer mensen op bijstandsniveau in Nijmegen ook de kans hebben om hun huisdier goed te verzorgen en te houden. Huisdieren kunnen voorkomen dat mensen in een sociaal isolement terecht komen. Ik ben dan ook zeer blij met de toezegging van Wethouder Werk en Inkomen dat hij laat onderzoeken of een dergelijk subsidievrij initiatief haalbaar is in Nijmegen.”
 
Bij dierenartsenpratkijk Minimax kunnen niet alleen mensen met een bijstandsuitkering  terecht met hun huisdier maar ook  werkenden wier inkomen niet boven de bijstandsnorm uitkomt. Hiervoor worden speciale tarieven gehanteerd die voor hen betaalbaar zijn. Om misbruik te voorkomen zijn er een aantal regels ingesteld. Zo moeten mensen onder andere kunnen aantonen dat zij geen inkomen hebben boven de bijstandsnorm en worden de huisdieren gechipt zodat je niet met het huisdier van je buren kunt langskomen.  Minimax draait zonder gemeentelijke subsidie maar de gemeente werkt wel mee als het gaat om controleren van inkomsten. 

Reactie toevoegen

U bent hier