h

SP blij met extra geld armoedebestrijding

13 maart 2014

SP blij met extra geld armoedebestrijding

Gisteravond nam de gemeenteraad het besluit om extra geld in te zetten voor armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Nijmegen ontvangt daarvoor gelden vanuit het Rijk en de SP stelde in november al voor om deze te benutten. Daar zag een meerderheid van de gemeenteraad toen om politieke redenen van af. SP-raadslid Renske Helmer baalt van de maandenlange vertraging, maar is blij dat het geld nu wordt gebruikt waarvoor het is bedoeld.

Helmer is wel verbaasd dat wat in november onmogelijk leek, een week voor de gemeenteraadsverkiezingen opeens wél blijkt te kunnen.

Helmer: “Voor de SP was de groeiende werkeloosheid en toename in armoede in november al overduidelijk. Daarom hebben we toen al voorgesteld om het extra geld in te zetten. PvdA-wethouder Tankir wees het SP-voorstel resoluut van de hand, omdat de wethouder verwachtte dat er gaten in de begroting moesten worden gedicht. Nu -één week voor de verkiezingen- zijn die gaten opeens gedicht en kan het extra geld wel worden ingezet voor armoedebestrijding. Wonderlijk, maar ik ben blij dat het SP-voorstel toch nog is uitgevoerd. Dat is momenteel keihard nodig."

Reactie toevoegen

U bent hier