h

De SP is de échte studentenpartij

10 maart 2014

De SP is de échte studentenpartij

Tot aan de verkiezingen van 19 maart zal ROOD, jong in de SP, bij de Radboud Universiteit, HAN en verschillende studentencomplexen de studenten oproepen te gaan stemmen. Ook deze morgen stond ROOD op de Radboud Universiteit om jongeren duidelijk te maken dat de SP de echte studentenpartij is.

De SP komt consequent op voor de belangen van studenten. De SP wil als enige partij niet morrelen aan de studiefinanciering en de OV-studentenkaart. Ook maakt ROOD zich al jaren hard voor goede studentenhuisvesting. Huisjesmelkers moeten harder aangepakt worden en er moeten zo snel mogelijk meer studentenwoningen gebouwd worden. ‘Door jullie acties tegen huisjesmelkers in Nijmegen is er daadwerkelijk iets veranderd in mijn studentenhuis. Daarom verdient de SP mijn stem.’, aldus een student.

Veel studenten overwegen GroenLinks of D66 te gaan stemmen, terwijl deze partijen keer op keer tornen aan de studiefinanciering. De door hen voorgestelde invoer van een leenstelsel zadelt aankomende studenten op met hoge schulden en daarom wijst de SP dit voorstel resoluut af. Ook jongeren uit gezinnen met lagere inkomens moeten kunnen studeren! Er valt dus echt iets te kiezen op 19 maart. Gaan we voor verdere afbraak van het onderwijs, hogere huren en bezuinigingen op de zorg? Of gaan we voor 100% sociaal? Stem SP!

Bekijk hier de standpunten die SP heeft voor de Nijmeegse studenten: hier voor de studentenkrant in PDF-formaat.

Heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd mailen naar onze contactpersoon Carlo via roodnijmegen@sp.nl voor meer informatie.

Reactie toevoegen

U bent hier