h

Deksel blijft op beerput Het Groene Hert

27 februari 2014

Deksel blijft op beerput Het Groene Hert

Er komt definitief geen onderzoek naar de gemeentelijke lening aan het Groene Hert. De noodlijdende klimaatwinkel kreeg van de gemeente een geheime lening van 100.000 euro, maar ging daarna alsnog failliet. De oppositiepartijen stelden op initiatief van de SP tal van kritische vragen over het fiasco met de klimaatwinkel, maar de antwoorden van het college gaven geen duidelijkheid. Zelfs een Rekenkamer-onderzoek, zoals de SP met de voltallige oppositie voorstelde, werd gedwarsboomd door coalitiepartijen PvdA, GroenLinks en D66.


SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: "We zijn nu bijna een jaar bezig om de feiten boven tafel te krijgen en nog steeds is er geen touw vast te knopen. Er zitten simpelweg te veel tegenstrijdigheden in het verhaal van het college. En dat zeggen wij niet alleen, ook journalisten hebben de indruk dat er informatie onder het tapijt wordt geveegd. De SP wil dat er nu eindelijk volstrekte helderheid komt over deze lening, zodat er lessen te trekken zijn voor de toekomst. Een Rekenkameronderzoek lijkt ons een uitstekend middel om de waarheid boven tafel te krijgen. Blijkbaar willen de coalitiepartijen de deksel op de beerput houden."            
 

Reactie toevoegen

U bent hier