h

Cafetaria Keizer Karelplein is terug

21 februari 2014

Cafetaria Keizer Karelplein is terug

Afgelopen week opende de cafetaria op het Keizer Karelplein opnieuw haar deuren. Goed nieuws, want het had niet veel gescheeld of de populaire cafetaria was in 2011 voorgoed gesloten. Toenmalig SP-raadslid Jola van Dijk wist de frietkeet voor sluiting te behoeden door in de gemeenteraad aandacht te vragen voor de noodkreten van de uitbater. Van Dijk feliciteerde de medewerkers vrijdag met de nieuwe zaak en overhandigde namens de SP een bloemetje.  

In het nieuw in te richten parkje aan de Nassausingel zou een frietkeet niet passen, zo vond wethouder Hannie Kunst destijds. Daarmee dreigde een einde te komen aan het vijftigjarige bestaan van de snackbar. De bezwaren die uitbater Cetin Uburglu indiende bij de gemeente werden telkens terzijde geschoven, waarop hij een petitie lanceerde om zijn zaak te redden. Van Dijk kwam daarop in actie door de wethouder aan de tand te voelen en een Facebook-pagina op te richten voor het behoud van de cafetaria. En met succes, want in korte tijd betuigden bijna vierduizend Nijmegenaren hun steun en haalde het nieuws zelfs de landelijke media. In de daarop volgende gemeenteraadsvergadering diende de SP een unaniem gesteunde motie in waarin de wethouder werd opgeroepen om de komst van een nieuwe cafetaria niet langer te dwarsbomen.  

De heropening van de beroemde frietkeet is ook N1 Nieuws niet ontgaan; zij vroegen gemeenteraadslid Bart van Berkel in hun uitzending om een reactie: 

Reactie toevoegen

U bent hier