h

Nijmegen 100% sociaal: SP trapt campagne af met spetterende receptie

14 januari 2014

Nijmegen 100% sociaal: SP trapt campagne af met spetterende receptie

Met nog twee maanden voor de boeg tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart staat de Nijmeegse SP al in de startblokken voor de verkiezingscampagne. Partijleider Emile Roemer en lijsttrekker Hans van Hooft gaven tijdens de nieuwjaarsreceptie voor een bomvolle zaal het startschot voor de verkiezingsstrijd. De SP gaat in 2014 voor een 100% sociaal Nijmegen. SP-lid Netty Meijer (foto) werd op de bijeenkomst door Emile Roemer onderscheiden met de zilveren tomaat voor haar veertig jaren inzet voor de partij. 

In het partijkantoor van de SP was het zondagmiddag dringen geblazen. Tientallen leden stroomden rond drie uur het pand binnen en al snel was het gezellig druk. Partijleider Emile Roemer werd met applaus ontvangen, waarna afdelingsvoorzitter Matthias van Hunnik de leden welkom heette op de receptie. Van Hunnik blikte vooruit op het komende politieke jaar waarin de SP twee keer gaat voor een goede verkiezingsuitslag: 19 maart vinden de lokale verkiezingen plaats en in mei mag Nederland naar de stembus voor het Europees Parlement. Matthias bedankte alle aanwezigen voor hun steun en inzet en zette daarbij speciaal de vrijwilligers van de hulpdienst in het zonnetje. 

Afdelingsvoorzitter Matthias van Hunnik huldigt de vrijwilligers van de SP-hulpdienst

 

Emile Roemer sprak zijn zorgen uit over de gure rechtse wind die waait in Den Haag en riep de leden op om in verzet te komen tegen het afbraakbeleid van Rutte en Asscher.

Ook Roemer prees alle aanwezigen om hun belangeloze inzet voor een socialer Nijmegen en daarbij richtte hij zich tot één iemand in het bijzonder: Netty Meijer, SP-vrijwilliger van het eerste uur. Netty is sinds 1974 onafgebroken betrokken bij de SP en heeft in die tijd meegeholpen bij alle acties en campagnes van de SP. Hiermee heeft ze een belangrijke rol heeft gespeeld bij de opbouw van de partij. Ook coördineert ze sinds mensenheugenis de verspreiding van het ledenblad Tribune en is ze op bijna tachtigjarige leeftijd nog steeds te vinden bij de kraam van de SP in het centrum. Onder luid applaus van het publiek onderscheidde Emile Netty voor haar diensten met het opspelden van de zilveren tomaat. 

“Wij zijn er helemaal klaar voor om van Nijmegen weer een sociale stad te maken”

Lijsttrekker Hans van Hooft kijkt reikhalzend uit naar de verkiezingen van 19 maart. Van Hooft: “Op 19 maart staat de stad voor een belangrijke keuze. Gaan we door op de ingeslagen weg van VVD-bezuinigingsbeleid? Of kiest Nijmegen voor een sociaal alternatief? De SP is er helemaal klaar voor om van Nijmegen weer een sociale stad te maken. We hebben een uitstekend programma en ons sociale alternatief is haalbaar en betaalbaar. We hebben een uitstekende lijst met kandidaten. En tot slot hebben we in Nijmegen bijna 1200 leden die van doorslaggevende betekenis kunnen zijn bij de komende campagne. Ik wil jullie dan ook vragen om je nu in te schrijven om mee te helpen met de verkiezingscampagne. En als jullie dat allemaal doen, dan beloof ik jullie een ding. Dan vieren we op 19  maart een heel groot feest en na 19 maart maken we Nijmegen 100% sociaal! “

 

Reactie toevoegen

U bent hier