h

ROOD biedt rechters prepaid OV-chipkaart aan

30 januari 2014

ROOD biedt rechters prepaid OV-chipkaart aan

De SP-jongeren van ROOD bieden president van de Limburgse rechtbank Peter Pulles en zijn collega Fred van Gulik, woonachtig in Nijmegen en Angerlo, een gratis prepaid OV-chipkaart aan. Pulles en Van Gulik weigeren namelijk hun dienstauto’s met chauffeur af te staan, terwijl deze 66.500 euro per jaar kosten. De raad van de rechtspraak oordeelde dat dit niet in lijn is met het idee dat rechters zich sober moeten opstellen.

Niet vergeten uit te checken!

De SP-jongeren zijn het met die laatste uitspraak roerend eens en willen beide heren graag 'op weg helpen' in het openbaar vervoer.

“Ze kunnen de kaart gratis komen ophalen en daarbij nog een bakje koffie krijgen ook. Dan leggen we hen de website 9292ov.nl uit en dan komt het helemaal goed. Ons kantoor is goed te bereiken vanaf het Centraal Station met lijn 6 richting Neerbosch-Oost.”, aldus Carlo van den Aarsen, woordvoerder van ROOD Nijmegen.  

ROOD-woordvoerder van Arnhem, Alix Wassing: “Mocht het voor de heren makkelijker zijn dan kunnen ze ook op het SP-kantoor in Arnhem terecht voor een cursus openbaar vervoer. Het kantoor is te bereiken vanaf het Centraal Station met lijn 4 richting Station-Zuid”.

Reizen per trein zien de Limburgse rechters volgens het Limburgs Dagblad niet zitten. Ze moeten dan twee keer overstappen en bovendien is de eerste klas-coupé van Veolia 'niet optimaal'. De opstelling van de rechtbank Limburg druist recht in tegen de richtlijn van de Raad voor de rechtspraak. Daarin staat dat rechters zich sober en terughoudend dienen te gedragen. De afspraak is dat rechters met het openbaar vervoer, de fiets of hun eigen auto reizen.

Reactie toevoegen

U bent hier