h

Snijden in eigen vlees niet besteed aan Nijmeegse raad

15 november 2013

Snijden in eigen vlees niet besteed aan Nijmeegse raad

Een voorstel van de SP om de vergoeding voor gemeenteraadsleden met twintig procent te verlagen haalde woensdagavond net niet de vereiste meerderheid in de gemeenteraad. GroenLinks, De Nijmeegse Fractie, Gewoon Nijmegen en de VSP steunden het voorstel, maar dat bleek net één stem te weinig. De SP is teleurgesteld dat de lokale politiek opnieuw niet bereid is om in tijden van crisis het goede voorbeeld te geven door ook eens op zichzelf te bezuinigen.

In tijden waarin zware bezuinigingen de Nijmeegse bevolking treffen zou de politiek het goede voorbeeld moeten geven door ook in eigen vlees te snijden, vindt de SP. De riante vergoedingen die wethouders en gemeenteraadsleden ontvangen zouden daarom best wat lager kunnen. In 2010 werd de vergoeding nog met elf procent verhoogd naar 2129 euro per maand. De SP stelde woensdag tevens voor om bij de volgende verkiezingen zes wethouders aan te stellen voor de prijs van vijf, zoals in Arnhem reeds het geval is. Ook dit voorstel kon niet rekenen op een meerderheid en daarom zal de SP na de raadsverkiezingen opnieuw pleiten voor een verlaging van de vergoeding van politici.

U bent hier