h

Aankomende donderdag: denk mee over de toekomst van de Nijmeegse ouderenzorg

25 november 2013

Aankomende donderdag: denk mee over de toekomst van de Nijmeegse ouderenzorg

Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst over de toekomst van de ouderenzorg in Nijmegen op donderdag 28 november. Het kabinet is van de plan om de komende jaren honderden verzorgingshuizen te sluiten door het hele land. De SP wil in Nijmegen grootschalig onderzoek gaan doen naar de toekomst van de verzorgingshuizen en kan daar de ideeën van leden goed bij gebruiken. De bijeenkomst is in het kantoor van de SP Nijmegen aan de Molenweg 95 te Nijmegen. Het aanvangstijdstip is 20:00 uur, inloop met koffie vanaf 19:30 uur.

De plannen van het kabinet blijven niet alleen beperkt tot de sluiting van verzorgingshuizen. Voor mensen met een lichte zorg indicatie is in de toekomst geen plek meer in een verzorgingshuis. Van verschillende kanten komen steeds meer geluiden over de slechte invoering van dit nieuwe beleid. Er is veel onzekerheid en verzorgingshuizen weten niet meer of ze nog voldoende kwaliteit kunnen bieden aan de ouderen.

De SP wil daarom in Nijmegen gaan praten met de directie en medewerkers van verzorgingshuizen, de bewoners van verzorgingshuizen en de familieleden. Op deze manier wil de SP de plannen en misstanden van de verzorgingshuizen in kaart brengen. Aankomende donderdag willen we samen met de leden en belangstellenden praten over deze zorgwekkende ontwikkelingen en nadenken over een plan van aanpak met betrekking tot het onderzoek.

Deze avond is SP raadslid Cor van Norel (foto) aanwezig om jullie bij te praten over de Nijmeegse politiek wanneer het gaat over de plannen voor verzorgingshuizen. Cor is de vaste SP-woordvoerder op de onderwerpen zorg, sport en mobiliteit.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Marloes Piepers, mpiepers@sp.nl of 06-22 60 73 08. Aanmelden voor de bijeenkomst mag, maar is niet verplicht. We zien u graag op 28 november!

U bent hier