h

SP-leden stellen kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen vast

29 oktober 2013

SP-leden stellen kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen vast

De SP Nijmegen heeft maandag 28 oktober de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Hans van Hooft, thans voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad. De SP-leden kozen op een druk bezochte ledenvergadering de zittende gemeenteraadsleden Renske Helmer, Bert Velthuis en Cor van Norel op de plaatsen twee tot en met vier. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Petra Molenaar, momenteel bestuurslid van de Nijmeegse SP-afdeling.

Lijsttrekker Hans van Hooft is blij met de lijst: “Ik ben ontzettend trots op deze lijst. We zijn er in geslaagd een goede mix te maken van ervaren raadsleden, vernieuwing en verjonging. Daarnaast is het een mooie afspiegeling van de Nijmeegse bevolking. Een lijst met stuk voor stuk goede kandidaten. Zij gaan een sociaal alternatief voor Nijmegen handen en voeten geven.”

Naast de kandidatenlijst stemden de SP-leden ook over het verkiezingsprogramma dat met een aantal wijzigingen werd aangenomen. Het definitieve programma wordt aankomende vrijdag gepresenteerd.

De top 15 ziet er verder als volgt uit: Op plaats 6 staat Daniëlle Derks, op 7 huidig raadslid Bart van Berkel, op 8 Maarten Sweep, 9 Sjoerd de Jong, 10 Annelieke van den Berg, 11 Stijn Vat, 12 Tatum Postema, 13 Matthias van Hunnik, 14 Rick Hovens en jongste kandidaat Anne Benning op 15. Lijstduwer is Jos van Rens, die twaalf jaar voor de SP in de gemeenteraad zat.

Maak kennis met de top 15

1. Hans van Hooft (47 jaar, Hatert)
Hans is het langstzittende gemeenteraadslid van Nijmegen en al bijna 12 jaar voorzitter van de SP-fractie. De leden van de SP kozen Hans onlangs tot lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Hij wil zijn ervaring graag inzetten om van de SP de grootste partij van Nijmegen te maken. In het dagelijks leven is Hans (mede)directeur/eigenaar van een softwarebedrijf.

2. Renske Helmer (44 jaar, Wolfskuil)
Renske maakt sinds december 2011 deel uit van de Nijmeegse gemeenteraad en is woordvoerder wijken en werk&inkomen. Ze werkt als beleidsmedewerker voor de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillige Levensbeëindiging en werkte eerder onder meer voor de Tweede Kamerfractie van de SP. Renske wil zich inzetten om het sociale beleid in Nijmegen overeind te houden, ondank alle landelijke bezuinigingen.

3. Bert Velthuis (61 jaar, Centrum)
Bert maakt al bijna acht jaar deel uit van de SP-fractie als woordvoerder cultuur, onderwijs en ruimtelijke ordening. Hij is in het dagelijks leven docent kunstgeschiedenis aan de ArtEZ- Hogeschool en is ook daarbuiten op diverse culturele terreinen actief. Bert was onder meer de initiatiefnemer van de succesvolle kunstbus waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met cultuur.

4. Cor van Norel (54 jaar, Hatert)
Cor werkt als unitmanager voor de Reclassering Nederland en maakt sinds 2010 deel uit van de gemeenteraad als woordvoerder zorg, mobiliteit en sport. Cor was de motor achter het comité ‘Wij zijn de thuiszorg’ waarin thuiszorgmedewerkers met succes actie voerden voor hun baan en arbeidsvoorwaarden. Hij wil inzetten op het overeind houden van de zorg voor iedereen die dat nodig heeft en bijdragen aan een goede overgang van de jeugdzorg naar de Gemeente.

5. Petra Molenaar (30 jaar, centrum)
Op plaats vijf is Petra is de hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst van de SP. Ze studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit en is momenteel bezig met het afronden van een docentenopleiding. Petra was naast haar studie actief voor studenten-vakbond AKKU en maakt deel uit van het afdelingsbestuur van de Nijmeegse SP waar ze acties en campagnes organiseert.

6. Daniëlle Derks (35 jaar, Tolhuis)
Danielle is sinds 2003 lid van de SP en werkt in het dagelijks leven als zorgcoördinator voor Stichting de Driestroom. Sinds kort maakt ze als fractievolger deel uit van het SP-team in de gemeenteraad waar ze in aanloop naar de verkiezingen het woord gaat voeren over zorg & welzijn.

7. Bart van Berkel (28 jaar, Heijendaal)
Bart studeerde politicologie aan de Radboud universiteit en volgde onlangs Senay Akdemir op in de gemeenteraad. Bart is al geruime tijd actief voor de Nijmeegse SP waar hij onder meer afdelingsvoorzitter was en zich inzette voor jongerenafdeling ROOD. Bart werkt momenteel voor de klantenservice van een callcentre. In de gemeenteraad voert hij het woord over wonen en milieu.

8. Maarten Sweep (53 jaar, Grootstal)
Maarten woont sinds 1982 in Nijmegen en heeft na een aantal jaren studeren in 1986 zijn roeping gevonden als buschauffeur. In dat jaar werd hij tevens lid van de SP. Daarnaast heeft hij zich de laatste 15 jaar bezig gehouden met zijn andere roeping: het behartigen van de belangen van zijn collega’s, via vakbond FNV Bondgenoten en als voorzitter van de OR van Connexxion.

9. Sjoerd de Jong (36 jaar, Grootstal)
Sjoerd is jurist en is in het dagelijkse leven werkzaam als eigenaar van een bewindvoeringskantoor. In het verleden was Sjoerd al meerdere malen raadslid voor de SP en was hij onder meer afdelingsvoorzitter en vrijwilliger voor de hulpdienst. Sjoerd woont met zijn vriendin en zoon in Grootstal.

10. Annelieke van de Berg (27 jaar, de Biezen)
Annelieke is afkomstig uit Doorwerth en verhuisde voor haar studie sociologie naar Nijmegen. Ze werkte tot voor kort als projectleider voor een klein marktonderzoeksbureau en is nu op zoek naar een nieuwe baan. Annelieke werd in 2009 actief voor de SP en was direct betrokken bij acties van ROOD, waar ze zich inzette voor de belangen van jongeren en studenten.

11. Stijn Vat (27 jaar, de Biezen)
Stijn is lid van het afdelingsbestuur en is werkzaam als assistent van de gemeenteraads-fractie. Daarnaast volgt hij een opleiding tot docent geschiedenis aan de HAN. In het verleden was Stijn binnen de Nijmeegse SP verantwoordelijk voor ROOD en was hij betrokken bij tal van acties en activiteiten.

12. Tatum Postema (23 jaar, de Biezen)
Tatum is al jaren actief voor de Nijmeegse SP en ROOD en maakt deel uit van het afdelingsbestuur waar ze verantwoordelijk is voor de ledencontacten. Tatum werkt in de zorg en is bezig met de laatste fase van haar studie HBO-V aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

13. Matthias van Hunnik (32 jaar, Neerbosch-Oost)
Matthias is voorzitter van de Nijmeegse SP-afdeling en daarnaast werkzaam voor de SP-fractie in de Gelderse Staten. Eerder maakte hij zes jaar deel uit van de Nijmeegse gemeenteraad als woordvoerder verkeer, milieu en openbaar vervoer. Matthias is afgestudeerd als historicus en woont met zijn vrouw en twee zoons in Neerbosch-Oost.

14. Rick Hovens (35 jaar, Heseveld)
Rick is bioloog en houdt zich voor het SP-afdelingsbestuur voornamelijk bezig met het beheer van de website en pers,- en nieuwsberichten. In het dagelijks leven is hij werkzaam als postbode bij PostNL en als communicatiemedewerker op de Universiteit. Rick is daarnaast radiomaker en betrokken bij het opzetten van een lokale energiemaatschappij.

15. Anne Benning (22 jaar, de Biezen)
Met haar 22 jaar is Anne de jongste kandidaat op de SP-lijst. Anne studeert Human Resource Management aan de HAN en coördineerde tot voor kort de SP-jongeren van ROOD. Ook is Anne als vrijwilliger betrokken bij Dogs make a difference, Mate 4 You en studentenvakbond AKKU.

Kandidaten 16 t/m 30

16. Yurre Wieken
17. Michelle Foolen
18. Jos Diender
19. Will Derks
20. Marloes Piepers
21. Marja Lucassen
22. Ali Jawidan
23. Dick Westerbeek
24. Wilma van Nispen
25. Agnes Lewe
26. Netty Meijer
27. Anneke van de Velden
28. Gospava Mandic
29. Angelique Hummel
30. Jos van Rens

U bent hier