h

Hoteltoren bij Lent; SP: luister naar bevolking!

3 oktober 2013

Hoteltoren bij Lent; SP: luister naar bevolking!

Woensdagavond besloot een grote meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad om de komst van een Van der Valkhotel aan de oostzijde van Station Lent mogelijk te maken. Daarmee komt de gemeenteraad niet tegemoet aan de bezwaren van een groot deel van de Lentse bevolking die pleit voor een andere vestigingslocatie. De oproep van de SP om in overleg met de bewoners van Lent te kijken naar een plek aan de andere kant van het spoor kreeg onvoldoende steun.

SP-raadslid Bert Velthuis: “Van der Valk heeft besloten zijn kaketoe te laten neerstrijken bij het station in Lent. Een toren van 55 meter hoog, zeg maar zo’n kleine 20 verdiepingen. De SP is niet principieel tegen hoogbouw en heeft ook geen bezwaar tegen de komst van een hotelketen als van der Valk. Maar de SP heeft wel moeite met deze locatie. Als het hotel aan de andere kant van het station zou worden gebouwd, worden de bewoners van Lent niet de in de schaduw gezet en behouden ze het uitzicht op de Sint Stevenskerk. Bovendien is er dan meer ruimte tussen de hoteltoren en de woonwijk. Helaas hebben collegepartijen (PvdA, GL, en D66) anders besloten. Zij volgen wethouder van der Meer (GL) die het zo met van der Valk heeft afgesproken.”

Gebrekkige communicatie
Er is onvoldoende geluisterd naar de bezwaren en suggesties van de buurtbewoners, vindt Velthuis: “De bewoners zijn amper gekend in deze plannen en de communicatie was zeer gebrekkig. Als van der Valk met de bevolking in gesprek was gegaan dan waren ze zelf ook tot de conclusie gekomen dat de westzijde van het station uitstekende mogelijkheden biedt. Wij stellen nog steeds het alternatief voor waar de Lentenaren zich in kunnen vinden; schuif die toren 100 meter op en (bijna) iedereen is gelukkig. De zon blijft dan in Lent schijnen en de St.Stevenskerk blijft het baken van onze stad en niet die papegaaientoren.”

Het voorstel van de SP en mede-indiener CDA kon slechts rekenen op de steun van Gewoon Nijmegen en de VSP.

U bent hier