h

SP steunt actie buurtbewoners; geen sloop ateliers voor appartementen

23 september 2013

SP steunt actie buurtbewoners; geen sloop ateliers voor appartementen

De SP-fractie staat achter de actie die de centrumbewoners van de Pijkestraat/Parkweg zijn gestart tegen de sloop van acht kunstenaarsateliers in het gebouw van de voormalige drukkerij Janssen. Het gemeentebestuur is van plan om de ateliers te slopen voor de bouw van veertig appartementen op het terrein. De werkruimtes zijn al veertig jaar in het complex gehuisvest en in die tijd is een bijzondere verstandhouding met de buurt ontstaan, zo benadrukken de omwonenden die een petitie hebben gelanceerd om de monumentale ateliers voor de slopershamer te behoeden.

De SP vreest dat de bouwplannen te veel druk leggen op het dichtbebouwde gebied en heeft een debat aangevraagd in de gemeenteraad om de kwestie te bespreken. Deze discussie zal plaatsvinden op woensdagavond 2 oktober.

U bent hier