h

SP-leden kiezen Hans van Hooft als lijsttrekker

25 september 2013

SP-leden kiezen Hans van Hooft als lijsttrekker

Dinsdagavond is Hans van Hooft verkozen tot lijsttrekker van de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Van Hooft is 46 jaar oud en is in het dagelijks leven mede-eigenaar van een softwarebedrijf. Hij maakt sinds 1994 deel uit van de gemeenteraad namens de SP-fractie, waarvan hij sinds 2006 fractievoorzitter is. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was Van Hooft ook lijsttrekker.

Van Hooft over zijn uitverkiezing: “Ik ben blij dat de leden mij voor de tweede keer hun vertrouwen hebben gegeven. Ik heb veel zin om de verkiezingsstrijd aan te gaan, en dat is hard nodig ook. Alle partijen in Nijmegen - van GroenLinks tot de VVD - schuiven de rekening van het ijskoude bezuinigingsbeleid van Rutte door naar juist die bewoners van Nijmegen die al met moeite rondkomen. Ondertussen verlagen ze wel de belastingen voor grote bedrijven, vastgoedverhuurders en villabewoners. Met ons sociaal alternatief leggen wij de rekening juist neer bij hen die het beter kunnen missen. Huurders, modale gezinnen en kleine ondernemers zijn bij ons dus een stuk beter af dan onder het huidige beleid. Wij zijn de enige die zeggen: handen af van de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Ik wil mij graag nog vier jaar inzetten om dat samen met een grote SP-fractie waar te maken.”

De uitverkiezing van Van Hooft vond plaats tijdens een drukbezochte ledenvergadering over het concept-verkiezingsprogramma. Eind oktober stellen de SP-leden het definitieve programma vast, evenals de rest van de kieslijst. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 19 maart 2014.

U bent hier