h

ROOD pakt uit met Stufi-estafette!

2 september 2013

ROOD pakt uit met Stufi-estafette!

Afgelopen donderdag was ROOD Nijmegen aanwezig bij één van de vele introductiedagen van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Deze dag stond voor studenten in het teken van kennismaking met Nijmegen en daar hoort natuurlijk een kennismaking met ROOD bij! Om de studenten ook nog eens extra bewust te maken van de bezuinigingen op de studiefinanciering konden ze meedoen aan een doldwaze, kletsnatte Stufi-Estafette!

De boodschap hierachter is natuurlijk duidelijk. Als het aan het kabinet Rutte-Samsom ligt, legt deze de rekening van de crisis niet waar die werkelijk naartoe moet, maar bij de studenten. De studiefinanciering wordt vervangen door een lening en hierdoor komt de toegankelijkheid van het hoger onderwijs in gevaar. Dit zogenaamde ‘sociale’ leenstelsel werpt alleen maar een hoge drempel op voor mensen met een kleine portemonnee om te gaan studeren.

Het idee van de estafette is simpel. Het ene team probeert om zoveel mogelijk studiefinanciering, in de symbolische vorm van water in bekertjes, naar de overkant te brengen en in een bak te gooien, terwijl ze worden bekogeld met natte sponzen door het andere team. Al snel bleek dat het lastig was om de studiefinanciering veilig naar de overkant te brengen.

U bent hier