h

Senay Akdemir neemt afscheid van gemeenteraad

21 augustus 2013

Senay Akdemir neemt afscheid van gemeenteraad

SP-raadslid Senay Akdemir verlaat vanwege een verhuizing de Nijmeegse gemeenteraad waar ze sinds maart 2006 deel van uitmaakte. Akdemir heeft een nieuwe baan gevonden in de randstad en legt daarom haar functie in de Nijmeegse politiek neer. Bart van Berkel zal haar zetel in de vijfkoppige SP-fractie overnemen.

Als woordvoerder wijken en werk & inkomen onderhield Akdemir intensief contact met de Nijmeegse bevolking. In de gemeenteraad kwam ze onder meer veelvuldig op voor de belangen van het personeel van sociale werkvoorziening Breed en voerde ze samen met medewerkers uit de gesubsidieerde arbeid actie tegen het verdwijnen van zeshonderd banen.

Akdemir wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Bart van Berkel. De 28-jarige van Berkel maakte in het verleden al kennis met het gemeenteraadswerk als fractievolger en is al jaren actief binnen de Nijmeegse SP. Naast zijn studie politicologie maakte hij voor de SP onder meer deel uit van het afdelingsbestuur, waarvan hij ook enige tijd voorzitter was.

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: "Heel erg jammer dat Senay vertrekt, maar begrijpelijk omdat ze alleen in de randstad werk kon vinden. Senay was niet van de dikke dossiers, maar stond wel altijd zij aan zij met de mensen die door de coalitie van PvdA, GroenLinks en D66 gemangeld werden. Of het nu ging om het verdwijnen van 600 gesubsidieerde banen, de veel te drastische reorganisatie bij Breed of het jarenlang werken met behoud van uitkering zonder uitzicht op een vaste baan. Senay bond steeds de strijd tegen dit collegebeleid, samen met de mensen die er het slachtoffer van waren. Ze was een volksvertegenwoordiger waar de SP trots op kan zijn. We wensen Senay heel veel succes met haar nieuwe werk en nieuwe huis."

U bent hier