h

Directeur Mondial College spreekt zich uit voor toegankelijk onderwijs!

10 juni 2013

Directeur Mondial College spreekt zich uit voor toegankelijk onderwijs!

Op vrijdag 7 juni heeft de directeur van het Mondial College, Henk Beckmann, zich achter zijn leerlingen geschaard en zich uitgesproken voor het behoud van toegankelijk onderwijs. Het actiecomité, bestaande uit leerlingen van het Mondial en leden van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, heeft de afgelopen maanden meerdere acties gevoerd om dit onderwerp bij medeleerlingen te laten leven.

Na het ophalen van handtekeningen, het op de foto zetten van leerlingen met een juten zak vol ‘studieschuld’ en een televisie-interview met Nijmegen1, was de volgende stap om naar de directeur te gaan. Leerlingen Pim en Enise boden een bord met foto’s aan en vroegen of de directeur zich wilde uitspreken voor het behoud van toegankelijk onderwijs. Leerlinge Enise: ‘Ik ga volgend jaar mijn examenjaar in. Ik zou graag zien dat de studiefinanciering en het gratis reizen voor studenten nog bestaan als ik klaar ben!’ Directeur Henk Beckmann staat achter zijn leerlingen en beloofde om meer aandacht aan studiefinanciering te besteden tijdens de lessen.

Anne Benning van ROOD: ‘Ik ben trots op het enthousiasme van de leerlingen uit het actiecomité. Ze maken zich zorgen over het voortbestaan van de studiefinanciering en OV-kaart, en hebben besloten om volop actie te voeren. Studeren moet voor iedereen mogelijk blijven, zonder dat er torenhoge schulden opgebouwd worden!’

Onlangs werd bekend dat minister Bussemakers (Onderwijs) de afschaffing van de studiefinanciering en de OV-kaart nog even wil uitstellen. ROOD en de leerlingen zien deze plannen het liefst vandaag dan morgen van tafel gaan en gaan dus door met acties.

Lees meer op de site van ROOD Nijmegen

U bent hier