h

SP blij met inzet bewoners voor zwembad Dukenburg

27 mei 2013

SP blij met inzet bewoners voor zwembad Dukenburg

De handtekeningenactie die wijkplaform de Zevensprong is gestart voor het behoud van het met sluiting bedreigde zwembad Dukenburg is een groot succes. Vrijwilligers hebben inmiddels ruim vierduizend handtekeningen verzameld van bewoners die zich verzetten tegen de sluiting van het bad. Woensdagavond worden de handtekeningen overhandigd aan de gemeenteraad. De SP steunt de bewoners van Dukenburg van harte in hun strijd voor het bad en zal bij de bespreking van de perspectiefnota op 12 juni alles in het werk stellen om het zwembad open te houden.

Onlangs maakte het college van B&W bekend dat de gemeente haar handen aftrekt van het bad. De bezuinigingsmaatregel van het stadsbestuur betekent dat het bad voorgoed haar deuren moet sluiten, tenzij een zwemvereniging bereid is om zorg te dragen voor het beheer.

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft roemt de inzet van de bewoners.
Van Hooft: “Het is geweldig om te zien hoe Dukenburg massaal in actie komt om deze mooie voorziening te behouden. Hieruit blijkt wel hoe belangrijk het bad is voor dit stadsdeel. Het lijkt onder dit stadsbestuur haast mode om de ene na de andere voorziening uit Dukenburg te schrappen. Het wordt hoog tijd dat daar een einde aan komt.”

U bent hier