h

Filmavond 11 april: FOOD Inc.

5 april 2013

Filmavond 11 april: FOOD Inc.


Weet jij wat je eet?

Donderdag 11 april vertoont de SP Nijmegen voor leden en geïnteresseerden de film ‘FOOD Inc’. De film beschrijft op indringende wijze hoe de Amerikaanse voedselindustrie zich in de laatste vijftig jaar heeft ontwikkeld. De filmavond is gratis toegankelijk en vindt plaats op het SP-pand aan de Molenweg 95.

Grote fabrikanten die gebruik maken van genetisch gemanipuleerde gewassen beheersen de sector. Oogsten worden onder kostprijs op de markt gebracht en worden tevens gebruikt om intensieve veehouderij mogelijk te maken waardoor de gehele voedselketen door enkele bedrijven wordt gecontroleerd. Boeren of consumenten die zich hier negatief over uitlaten, of die zich met het proces bemoeien worden direct door een leger advocaten aangepakt of zwaar onder druk gezet.

De entree is gratis, tot 11 april!

Aanvang: 20.00 uur.
Locatie: Molenweg 95

U bent hier