h

Thuiszorgmedewerkers Nijmegen laten niet met zich sollen

5 maart 2013

Thuiszorgmedewerkers Nijmegen laten niet met zich sollen

'Wij zijn trots op ons beroep en willen dat laten zien.''

Dinsdag 5 maart is het comité "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen" opgericht. Tijdens de drukbezochte actiebijeenkomst, georganiseerd door de SP Nijmegen en Abvakabo FNV, waren meer dan 60 thuiszorg-medewerkers aanwezig. "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen" gaat de komende tijd de strijd aan voor het behoud van banen, arbeidsvoorwaarden en goede zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Voor het personeel van thuiszorgorganisatie Axxicom, de verliezende partij in de aanbesteding, staan banen op de tocht en dreigt er inkomensverlies (20-30%) bij overname door een andere zorgaanbieder.

Vakbondsbestuurder Jan Willem Le Febre en SP-gemeenteraadslid Cor van Norel waren bij de actiebijeenkomst aanwezig.

Cor van Norel, zorgwoordvoerder SP: "De hoge opkomst laat zien dat er veel woede en onbegrip heerst bij de thuiszorgmedewerkers. Opvallend is dat veel medewerkers in eerste instantie hun zorgen uitspreken over hun cliënten, of zij in de toekomst nog wel zorg krijgen van dit kabinet. Mensen die al jarenlang bij de thuiszorg werken worden nu geconfronteerd met uitholling van hun beroep. Niet meer de thuis-zórg zijn, maar alleen nog de thuis-húlp zijn die de WC poetst. Deze thuiszorgmedewerkers, georganiseerd in het comité "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen", zullen nog veel van zich laten horen."

De aanwezigen hebben met de SP en de Abvakabo het comité "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen" in het leven geroepen. Dit comité wil de komende tijd aan de Nijmeegse politiek duidelijk maken dat deze aanbesteding onzorgvuldig en onoplettend is uitgevoerd en dat de gevolgen voor personeel en cliënten onaanvaardbaar zijn. Daarnaast gaat het comité de strijd aan tegen de drastische bezuinigingen die het kabinet VVD-PvdA wil doorvoeren in de thuiszorg.

Op zaterdag 6 april is er een landelijke manifestatie in Den Haag, waar ook vanuit Nijmegen een bus vol met thuiszorgmedewerkers en cliënten zal afreizen. Iedereen die mee wil om te strijden voor het behoud van goede zorg kan zich aanmelden. Er rijden gratis bussen vanuit Nijmegen naar Den Haag. Zie voor meer informatie en het aanmelden voor busvervoer www.strijdvoorthuiszorg.nl.

www.strijdvoorthuiszorg.nl

U bent hier