h

Directeur SSGN spreekt zich uit voor het behoud van toegankelijk onderwijs

21 februari 2013

Directeur SSGN spreekt zich uit voor het behoud van toegankelijk onderwijs

Vandaag heeft de directeur van het SSgN, Marcel Janssen, zich achter zijn leerlingen geschaard en zich uitgesproken voor het behoud van toegankelijk onderwijs.

Het actiecomité, bestaande uit leerlingen van het SSgN en ROOD-leden, is al een paar weken bezig met het ophalen van handtekeningen, posters verspreiden en het inzamelen van brieven van ouders. De ruim 200 handtekeningen en tientallen brieven zijn vandaag aangeboden aan de directeur. Janssen stond open voor de ongeruste woorden van de leerlingen: ‘Ik maak me ook zorgen om deze ontwikkelingen en sluit me bij jullie aan’. Janssen bood zijn steun aan bij vervolgacties en gaat ook andere Nijmeegse scholen oproepen zich uit te spreken.

ROOD Nijmegen en de leerlingen gaan door met acties tegen de bezuinigingen op de studiefinanciering en OV-reiskaart. Ze willen samen met andere scholen één vuist vormen tegen de harde plannen van de VVD en de PvdA. Door het hele land worden actiecomités gevormd. Leerlingen grijpen hun kans om zich te uiten voor het behoud van toegankelijk onderwijs en het tegengaan van torenhoge schulden!

ROOD Nijmegen

U bent hier